Ağır yük raf sistemleri depolarda paletli ve metal sandıkların depolanmasında yaygın olarak kullanılan raf sistemleridir. İş yerlerinde azami depolama alanı sağlayarak deponuzu daha ergonomik kullanmanızı temin eder.
Ağır yük raf sistemleri, en çok kullanılan raf sistemlerindendir. Sanayi firmalarınca, depo alanlarında en fazla bu sistem tercih edilmektedir. Boyutları çok farklı olan ağır paletlerin istiflenmesinde, bu sistemler ile oldukça elverişlidir. Böylece, depo alanlarından çok daha fazla yararlanabilme imkanı elde edilmiş olur.
Birden fazla sayıda palet yan yana depolanabilmektedir. Ayrıca bu raf sistemleri ile; ayak profil kısımlarında delikler bulunduğu için, traverslerin yükseklik ayarları da kolaylıkla yapılabilir.
Otomatik ya da manuel istif araçlarıyla kullanmak hiçbir sıkıntı yaratmaz. Emniyet traverslerinin kullanılmasıyla; taşıma sandıkları ile paletler, ihtiyaç duyulduğu takdirde enlemesine de depolanabilmektedir. Ayrıca bütün paletler birbirinden bağımsız bir şekilde, ayrı ayrı olarak kolaylıkla yerleştirilebilir. Başka bir yere de taşınabilir.
Raflar, standart ölçülere sahiptir. Böylelikle, kolayca sökülerek yeniden de kurulabilir. Raf ünitelerinin yan yana kurulmasıyla ortada kalan ünitenin ayağı, diğer yanlardaki ünitelere bağlanabilir. Bu hali ile sistemlerinin yeri değiştirileceği zaman, sıkıntı yaşanmadan taşınabilir.
Tüm avantajlarından dolayı; özellikle sanayi alanlarında, her geçen gün sıkça tercih edilmektedir. Özellikle İstanbul gibi bir şehirde yer kullanımı gibi çok büyük sorunlar bu sayede aşılabilir. Deponuzdan maksimum verim alırsınız.
Ağır yük raf sistemleri 2 mm kalınlığına sahip özel olarak şekillendirilmiş profillerden farklı derinlik ve boylarda üretilen ağır yük raf ayakları ile 2,50-3,00 mm kalınlığa sahip kutu profil ve NPI profillerden üretilen ağır yük raf traverslerinin (yatay eleman) birleştirilmesi ile oluşturulan raf sistemidir.
Ağırlıklı olarak belirli palet standartlarına göre üretilen Ağır Yük Raf Sistemlerinde traversler (yatay eleman) taşıyacakları yüke bağlı olarak farklılık göstermektedir. Ayrıca isteğe göre tablalı ve tablasız raf olarak özel ölçülerde de üretim yapılabilmektedir.
Günümüzde depo maliyetleri, gitgide yükselmektedir. Hâl böyle olunca da; yüksek raflar kullanılarak, dar alanlardan olabildiğince fazla depolama olanağı yaratılmak istenmektedir. Bu tür gereksinimlere de en iyi cevap verecek sistem, ağır yük raf sistemleri olmuştur. Her tür depolamaya elverişli bu raf sistemlerinde; bir raf, tonla ifade edilebilecek taşıma kapasitelerine sahiptir. Birçok işletme; ürünlerini düzenli, sağlıklı ve de maksimum kullanım için; ağır raf sistemleri vasıtasıyla istiflemektedir.
Kısaca bu sistemler, depo alanlarından büyük tasarruf sağlar. Çok paletli raf depolanmasını sağlar. Birden çok sayıda palet, yan yana depolanabilir. Tüm paletler birbirinden ayrı vaziyette yerleştirilebilir ve taşınabilir. Çok ağır yükler için, en iyi çaredir. Ağır raf sistemlerinin, bu şekilde birçok özelliği vardır. Sayılan bütün bu özellikler, ağır raf sistemlerinin önemini ve avantajlarını ortaya koymaktadır. Dayanıklı, etkili ve de depolamada en kullanışlı haliyle ağır raf sistemleri; birçok gereksinime çözüm üretmektedir.