Civatalı Raf Sistemleri

Civatalı Çelik Raf Sistemleri
Civatalı Çelik Raf Sistemleri Kullanım Alanı
Civatalı Çelik Raf Sistemleri Özellikleri
Civatalı Çelik Raf Sistemleri Kullanım Şekli
Raf Sistemleri Çeşitleri

Civatalı Çelik Raf Sistemleri

Civatalı çelik raf sistemleri; raf sistemleri içerisinde en ekonomik raf sistemlerdir. Bükümlü sacların özel olarak delinmiş profillere civata ile birleştirilmesi ile monte edilir. Tabla ebatları depolanacak ürünlerin özelliklerine göre değişkenlik göstermektedir. 2M, 2.50M. ve 3M. yükseklikte kurulabilip, raf derinlikleri 31-43-59-75-93cm olarak değişmektedir. Genişlikleri ise 93-75-59 ve 43 cm dir. Tüm ebatlar deponuzun durumuna göre seçilebilirler. Deponuzun veya işletmenizin keşfi yapılır yapılmaz proje çizimine başlanır. Proje çizimi deponuzun veya işletmenizin en verimli şekilde ve en kullanışlı şekilde olacak şekilde yapılır. Böylece deponuzu maksimum verimle kullanmış olursunuz.

Tüm ürünlerimiz DKP sacdan yapılmış olup standart rengi Ral 7046 Gri elektrostatik toz boyadır. Raf tablaları, raf ayaklarına cıvata-somun sayesinde tespiti yapılır ve ayakların tabanlarında zemine zarar vermemesi için plastik pabuçlar bulunmaktadır. Plastik papuçlar ile ayaklar yerinden kaydırılsa dahi deponuzun zeminine hiçbir hasar vermez. Plastik papuçlar sayesinde ayrıca rafların kayması engellenir. Raflar sert darbelerde dahi yerinden kayma yapmaz.

Civatalı Çelik Raf Sistemleri Kullanım Alanı

Civatalı çelik raf sistemleri genellikle küçük ve hafif ürünlerin depolanmasında kullanılır. Belirli ölçü ve renklerde üretilen civatalı çelik raflar arzu edildiğinde farklı ölçü ve renklerde de üretilebilmektedir. Bu tamamen sizin zevkinize kalmıştır veya deponuzun durumu bağlıdır. Ücretsiz servisimiz ile deponuzun ölçümlerini alıyoruz. Deponuza en uygun raf sistemlerini tasarlıyoruz.

Çeliğin 1635 yılında birçok farklı fabrikalarda kullanılması ile başlandı. Gün geçtikçe gelişme göstermekte olan sistemlerdir. En çok küçük depolarda tercih edilmekte olan raf sistemleridir. Kurum ve kuruluşların bu raf sistemlerini tercih etmede ki en önemli sebeplerinden biri arşivleme ve depolamada kullanım alanının geniş olmasıdır. Maliyeti düşük oldukça ekonomiktir. Ayrıca kullanımı basittir ve montajının kolaylıkla yapılabildiği bir raf sistemidir. Hem montojının kolay olması hem de kullanımının basit olmasından dolayı en kısa zamanda depo raf sistemleriniz hazır olur.

Civatalı Çelik Raf Sistemleri Özellikleri

Bu raf sistemlerinde 4 adet L profil ayaktan oluşmakla birlikte üzerinde cıvataların geçebilmesi için delikler bulunmaktadır. Taşıyacakları yüklere göre ayaklar 1.5mm yada 2mm kalınlığında olabilir. L profil ayakları 40x40mm veya 40x60mm ebatlarında olmaktadırlar. İstenilen kadar raf adedi konulabilir. Katlar arasındaki yükseklikler L profil ayaklardaki delikler sayesinde raf aralığı istenilen şekilde ayarlanabilir. Raf aralığının esnek olması deponuza en uygun şekilde yerleşim yapılması anlamına gelir. Depo raf sistemlerinde kullanılanabilecek en sistemli raflardır. Bunun sayesinde deponuzdan alabileceğiniz en yüksek verimi alırsınız.

Civatalı çelik raf sistemleri raf tablalarının kalınlıkları 0,7mm ve 2mm arasında değişmektedir. Ayrıca ölçü ve kalınlıklarına göre taşıma kapasiteleri 55kg ve 100kg arasında değişmektedir. Tablalar ve profil ayakları DKP paket saç yada rulo saç mamullerinin işlenmesinden, deliklerinin delinmesinden ve büküm işlemlerinin yapılmasından oluşan raflardır. Bu raf sistemlerinin tercih edilmesinin sebebi ise ağır yükleri taşıyabilmesi ve uzun yıllar kullanılabilirliği sürmesidir. Ayrıca bu sistemler taşıyacağı ağırlığa göre farklı kesitlerde ve özelliklerde olmaktadırlar. Ağır yük raf sistemlerinde bu limitler proje aşamasındayken belirlenir.

Çelik rafların ve profil ayaklarının aynı özelliklere sahip olması gerekmektedir. Bu raflar profil ayakların üzerinde bulunan deliklere cıvata somun ile bağlanılırlar ve modüller oluşturulur. Kullanılan bu cıvatalar M13 cıvata somundur. Bu somunlar piyasadaki en sağlam somunların başında gelir. Piyasada da bulunması kolaydır. En yaygın kullanılan somunlardandır.

Civatalı Çelik Raf Sistemleri Kullanım Şekli

Civatalı Çelik Raf Sistemleri, deprem olması ya da herhangi bir sarsıntıda modülün düşme riskinden dolayı duvara bağlantısı yapılmalıdır. İş güvenliği ve sağlığı açısından da tüm riskleri ortadan kaldırmış oluruz. Rafların devrilmesinin önüne geçilerek en güvenli şekilde raflarınızı hazırlamış oluruz. Tasarımını yaptığımız rafların kullanımında en fazla önem verdiğimiz husus insan sağlığına asla zarar vermeyecek olmasıdır.

Ayrıca bu raf sistemleri standart olarak RAL 7046 gri rengine boyanır. Adetli satımlarda farklı renk alternatifleri de uygulanabilir fakat bu durum biraz maliyetli olabilmektedir. Raf tablaların mutlaka elektrostatik toz boya uygulamalarından geçmiş olması gerekmektedir. Ürünlerin kısa sürede paslanmaya başlamaması, çürümeler olmaması ve kullanılmaz hale gelmemesi için boyama işleminden önce mutlaka yağ alma ve pasivasyon işlemlerinden geçmesi gerekmektedir.

Montajı yapılmış raf sistemleri istenilirse zaman içinde sökülerek başka yere taşınıp tekrar montaj yapılabilmektedir. Bunun en büyük yararı yıllar sonra deponuzu veya işletmenizi taşımak zorunda kaldığınızda tekrardan raf yaptırma gereksinimi duymazsınız. Yeni deponuzda veya işletmenizde kullanım alanı azaldığı veya arttığı noktalarda, raflarınıza ekleme veya çıkarma yaparak deponuzu verimli kullanmanızı sağlayabiliriz. Civatalı çelik raf sistemleri kısaca sizin için en uygun, en kullanışlı ve en ucuz sistemlerinin başında gelir.

 

civatalı-çelik-raf-sistemleri-02
civatalı-çelik-raf-sistemleri
civatalı-çelik-raf-sistemleri-05
civatalı-çelik-raf-sistemleri-04
civatalı-çelik-raf-sistemleri-03